ab

Van Wijnen Noord

Badweg 42
8401 BL Gorredijk

T: 0513-46 76 54


Van Wijnen hoofdsponsor Duurzaam Gebouwd

Dat wij dit jaar hoofdsponsor zijn van het Duurzaam Gebouwd Congres is eigenlijk vanzelfsprekend.

Ons motto is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Voor nu en in de toekomst. We kijken verder dan de huidige (woon)behoeftes en zijn zuinig op de wereld. We ontwikkelen gasloos, energiezuinig (inmiddels staat de teller op ruim 3500 woningen) en liefst circulair. Dit is voor de aarde en de eindgebruiker de beste keuze. Circulair bouwen is sneller, beter en goedkoper.

De bouwsector is verantwoordelijk voor 30% van de totale hoeveelheid afval die geproduceerd wordt. Daarnaast is 45% van het grondstoffenverbruik voor rekening van de bouw. Onze impact is dus gigantisch. Dit heeft niet alleen effect op onze leefomgeving en toekomstige generaties. maar ook op de toekomst van onze sector. Als er geen grondstoffen meer beschikbaar zijn, valt er immers niets te bouwen. Van Wijnen wil toekomstbestendig zijn en heeft daarom de doelstelling om in 2025 100% afvalvrij te zijn. Dat betekent dat er op de kantoren en bouwplaatsen geen afval meer vrijkomt.

Circulariteit is hierin het sleutelwoord!

Een greep uit onze circulaire referentieprojecten:

Fijn Wonen Circulair
Met het Fijn Wonen product zijn we inmiddels de weg naar geïndustrialiseerd bouwen ingeslagen. Deze woningen zijn al vanaf de 1e woning standaard gasloos. Het ontwikkelen van een volledig modulaire en remontabele woning betrof de volgende logische stap in het najagen van de ambities voor de toekomst. Inmiddels hebben wij de eerste circulaire demonstratiewoning in Gorredijk gerealiseerd. Deze woning is volledig verplaatsbaar en remontabel.

De Loskade, living lab voor revolutionaire oplossingen
Op het voormalige Suikerunieterrein in Groningen creëren we een pop up woonwijk, die tot 2030 dienst doet als een living lab voor revolutionaire oplossingen. Samen met échte bewoners en ondernemers gaan we op zoek naar nieuwe woonvormen en -producten die aansluiten bij de woonbehoeften van de toekomst. Denk hierbij aan compact, betaalbaar en zelfvoorzienend wonen en het ontdekken van een deeleconomie. Het is de plek om de circulaire economie tot bloei te laten komen. Op de Loskade komen 46 circulaire Fijn Wonen eenheden. We dagen onszelf én partners uit om tot innovatieve oplossingen te komen voor o.a. gevel- en dakafwerking, installatie-oplossingen en energieopwekking en -opslag. Daarbij zien we veel mogelijkheden in betaalbare en schaalbare biobased toepassingen.

« Naar het overzicht

Terug naar boven